Belföld

A többség egy éjszakában gondolkodik

Az idei szezonban a szállásfoglalások zöme egyetlen éjszakára szólt - derül ki a szállás.hu felméréséből.

A portál összesítése szerint a főszezon végéig, szeptember 30-ig a szállásfoglalások 36,5 százaléka egyetlenegy éjszakára szólt, míg hét éjszakát mindössze a vendégek 1,5 százaléka szánt belföldi pihenésre.

A felmérésből kiderült az is, hogy míg tavaly az összes belföldi szállásfoglalás közel felét a hotelekben regisztrálták, idén már csak a vendégek alig több mint harmada akart szállodába menni. Múlt évben még a foglalások 28 százaléka háromcsillagos szállóba szólt, idén azonban már csak 21 százalék választotta ezt a szállástípust. A vezetést az apartmanok és a panziók vették át.

Más a helyzet, ha a bevételek alapján nézzük a rangsort. E tekintetben csaknem 30 százalékkal többet könyvelhettek el a háromcsillagos szállók tulajdonosai, mint az apartmanok üzemeltetői.

A portál statisztikái szerint idén is a fürdővárosok és a Balaton-parti települések voltak a legnépszerűbb célpontok, ezek közül is Hajdúszoboszló és Siófok a legkedveltebbek. A szállásfoglalások számát tekintve Budapest a harmadik helyre kapaszkodott fel, pedig a tavalyi szezonban még nem is szerepelt a tíz legnépszerűbb desztináció között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik