Belföld

Összes dolgozóját kirúgja a pécsi Elcoteq

A cég múlt héten csődöt jelentett. Az elbocsátott dolgozók tüntetésre készülnek.

Szerdán kiderült, amitől jó ideje tartani lehetett: befejezi pécsi termelését az Elcoteq – írja a bama.hu. A nemrég csődöt jelentő multi bejelentette 1515 dolgozójának csoportos leépítését. Ez gyakorlatilag az Elcoteq összes pécsi dolgozóját érinti és a pécsi gyártósorok teljes leállását.

A finn tulajdonú, Luxemburgban bejegyzett cég még múlt héten kért csődeljárást maga ellen. A honlapjukon közzétett közleményben azt írták: az Elcoteq folyamatos költségcsökkentő intézkedései és a vállalat adósságának átalakítására tett erőfeszítések ellenére sem talált olyan megoldást, amely megfelelő lett volna a cég hitelezőinek. A cég emiatt nem tud működni, és vezetése nem látta értelmét, hogy folytassa a Luxemburgban kezdeményezett kontrollált vállalatirányítást. Az Elcoteq SE így kénytelen volt csődöt jelenteni.

A Bama.hu szerint a sorsukért aggódó Elcoteq-dolgozók demonstrációt tartanak szerda délután két órától Pécsett a Széchenyi téren. Megmozdulásukhoz csatlakozik több érdekképviseleti csoport is, melyek tagjai a munkavállalók kiszolgáltatottságára akarják ráirányítani a figyelmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik