Belföld

Csütörtökig kérhető netes kód a népszámlálásra

Sok helyen gondot jelentett, hogy a főbérlők elvitték a borítékokat, mondván, hogy az az ő lakásuk, ám albérlőik így nem jutottak kérdőívekhez.

Csütörtökön 16 óráig kérhetnek internetes belépési kódot a kod@ksh.hu címre küldött e-mailben azok, akik a lakcímükre, tehát ott, ahol élnek, még nem kaptak online kitöltéshez szükséges azonosítókat – mondta el Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője szerdán az MTI-nek.

A kérelmezőknek meg kell küldeniük a pontos lakcímüket (társasházak esetében emelet és ajtószámmal is), és a kódot elküldik az e-mailjükre. Ezenkívül fogadnak kódkéréseket az eddigiekhez hasonlóan az ingyenes zöldszámokon, a 06-80-200-014-en és 06-80-200-224-en is – ismertette a szóvivő.

Virágh Eszter elmondta: a borítékokban lévő lakáskérdőíveken szerepel az internetes kód, ám a borítékokat nem mindenhova tudták eljuttatni, mert a számlálóbiztosoknak olyan új építésű házakba vagy új néven szereplő címekre kellett volna kivinniük, amelyek még nem szerepelnek a címjegyzékükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik