Belföld

Oszkóék megmagyarázzák a költségvetést

A 2012-es költségvetés közérthetõvé tételét tûzte ki célul a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány új projektje, Oszkó Péter volt pénzügyminiszter aktív segédletével.

A közvéleményt célozza a kozoskassza.hu projekt, amelynek célja a költségvetés átláthatóvá, érthetõvé tétele – mondta Oszkó Péter a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány sajtótájékoztatóján csütörtökön (az alapítványt Bajnai Gordon volt miniszterelnök alapította).

A kozoskassza.hu-n megjelenõ adatokat bármely médium szabadon átveheti majd, Oszkó Péter abban bízik, ezzel a lehetõséggel a médiumok élni is fognak. A projekt szakmai hátterét a Költségvetési Tanács elbocsátott tagjaiból verbuválódott Költségvetési Felelõsségi Intézet Budapest adja.

Oszkó: Bajnai marhaságnak nevezte a magyar Olajfát

“Marhaság” – idézte az Olajfaló címû Heti Válasz-cikkrõl Bajnai Gordon volt kormányfõ véleményét Oszkó Péter. A Heti Válasz legfrissebb számában azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfõ olyan szervezet kialakításán dolgozik, amely az olasz Olajfa szövetség mintájára mûködne. A lap úgy tudja, hogy ezt a szövetséget Bajnai Gordon vezetné. Oszkó Pétert meglepte a hír, ezért felhívta a külföldön tartózkodó Bajnai Gordont.
A telefonbeszélgetésen kiderült, olyan “titkos szövetségrõl” lehet szó, amelyrõl még Bajnai Gordon sem tud – közölte. Oszkó Péter hozzátette: a volt miniszterelnök marhaságnak nevezte a hetilap cikkében írtakat.

oszkó-dimenziók

– Pénzügyminiszter volt a Bajnai-kormányban
– A Deloitte könyvvizsgáló cég exvezére
– A külföldi és vegyes tulajdonú cégek érdekképviseletére alapított (ma már magyar cégek is tagjai) Joint Venture Szövetség egykori elnökségi tagja

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik