Belföld

Megtiltják a vasárnapi munkát Hódmezővásárhelyen

Az önkormányzat így akarja biztosítani, hogy az építkezések közelében élők nyugodtan pihenhessenek.

Megtiltja a vasárnapi munkavégzést és előnyben részesíti a helyi termékeket a városi beruházásoknál az önkormányzat.

A világ huszonnégy országának több mint 140 városát összefogó Cittaslow mozgalom első magyar tagjaként Hódmezővásárhely fontosnak tartja, hogy a nagy építkezések közelében élők vasárnap nyugodtan pihenhessenek – mondta Havasi Katalin fideszes önkormányzati képviselő csütörtökön. Hozzátette: nem kevésbé lényeges, hogy az ezeken a beruházásokon dolgozók legalább a hét egy napját családjukkal, gyermekeikkel tölthessék.

A sikeres uniós és hazai pályázatoknak köszönhetően Hódmezővásárhelyen több olyan nagyberuházás folyik jelenleg is, amely meghatározza a város jövőbeni arculatát. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy ne csak a gazdasági szempontok érvényesüljenek, hanem vegyék figyelembe a családok életét, illetve az itt lakók megélhetését is.

A munkahelyteremtés jegyében a helyi termékek és termelők támogatását is célul tűzte ki a város.

“Hódmezővásárhelyen kiemelkedő tradíciókkal rendelkezik a porcelángyártás” – mondta a fideszes politikus. Az önkormányzat “elvárja” a beruházóktól, hogy a városban folyó építkezések során az Alföldi Porcelán szanitertermékeit használják, mivel a gyár termékei árban és minőség szempontjából is megfelelőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik