Belföld

Gyurcsány: A val ló és a bátor kormány

A volt kormányfõ elõször elírta a címet, amikor a káosz felé tartó országról értekezett, de késõbb javította "vak" lóra.

“A val ló és a bátor kormány – esetleg fordítva” – írja a volt kormányfõ, aki szerint az “ország újjászervezése, ahogy Orbán nevezi politikai döntéseinek végsõ célját, a káosz felé halad”.

A szocialista politikus szerint nincs egyetlen terület sem, ahol világos lenne a kormány vonalvezetése. “Rögtönzések, nagy ívû bejelentések, és tehetetlenség tarkítja a kacskaringós utat. Az eddig bejelentett három kormányprogram három különbözõ irányba mutatott. A tavaly nyári 29 pontos akcióterv az adócsökkentéssel támogatott belsõ keresletélénkítés programja volt. Ez megbukott. Az idén tavaszi Széll Kálmán terv szerkezeti reformokra építõ kiadáscsökkentést tervezett. Ez eddig elmaradt. A mostani költségvetés adóemelésekkel alátámasztott egyensúlyi politikát preferál, és már szó sincs növekedésösztönzésrõl. A költségvetés így is súlyos feszültségektõl terhes, a napokban jött hír, hogy az idei hiány is jóval a tervezett fölött lesz, elemzõk azt mondják, a jövõ évi költségvetés már tavaszra megbukik, ha ebben a formában fogadják el” – írja Gyurcsány a Facebook-oldalán.

“Megyünk neki a falnak. A jól ismert vicc szerint nem vak az a ló, csak bátor. És mi kormányunk?” – teszi fel végül a kérdést az ellenzéki képviselõ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik