Belföld

Ezért nem tetszik a rendszer

Életveszélyes fenyegetésnek érzi az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) Facebook-csoport, hogy a Fidesz velük egy napra, azaz október 23- ára szervezi ünnepségét.

Már hónapok óta szervezi az EMS Facebook-csoport a „Nem tetszik a rendszer” címû demonstrációját, a politikai hatalom megszorítása ellen. Még egy önkéntes propagandaversenyt is hirdettek, amelyben a kreatív „mûvészeknek” olyan képet vagy videót kell készíteni, ami arra buzdít minden elégedetlen állampolgárt, hogy hallassa a hangját, mutassa meg magát, vegyen részt a politikai hatalom gyakorlatát elutasító demonstráción.

Azonban, jelenleg nem érzik megfelelõ biztonságukat a tüntetés ideje alatt, mivel eredménytelenül zárult a rendõrségi egyeztetés a Fidesz és az EMS képviselõi között- olvasható az fn.hu-nak eljuttatott közleményben.

ems

Az egyeztetés hiteles jegyzõkönyveinek másolata ide kattintva olvasható.

A civilek azért kérték, hogy ne egymás közekébe legyen a két ünnepség, mert szerintük így a menekülési útvonalak nem lesznek biztosítva. A Fidesz ugyanis az Astorián tartja megemlékezését, a demonstrálók pedig a Szabad sajtó útján. Az EMS százezres tömege mellé bejelentett, közel “kétmilliós”Fidesz rendezvény nagyon komoly biztonsági, szervezési kérdéseket vet fel.

Juhász Péter szervezõ a közleményben kifejtette:” Az EMS demokratikus diskurzus erejében hívõ tagjaiként akár örülhetnénk is a közelségnek, hiszen így a Fidesz legkitartóbb híveinek is közvetlen lehetõségük lenne meghallgatni, miért is van elegünk az Orbán-rezsimbõl. Nem félünk sem a párbeszédtõl, sem a vitától, sem a versenytõl.”

A EMS szerint a Fidesz képviselõi azt állítják, hogy nem tudtak a tüntetésrõl, de így sem hajlandóak a helyszínen változtatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik