Belföld

Marad a “húsvéti tojás” a népszámlálási kérdőívben

Nem zavarja az internetes kitöltést a szerelmes informatikus tréfája, így nem tüntetik el azt a népszámlálás e-súgójából.

Mint arról korábban beszámoltunk, titkos üzenetet rejt az interenetes népszámlálási kérdőív súgója. Virágh Eszter, a Központikai Statisztikai Hivatal népszámlálási szóvivője az MTI-nek elmondta, feltehetően egy programozó szerelmi vallomása a szóban forgó easter egg, vagyis húsvéti tojás. Az easter eggek olyan programrészek, amelyeket játékos kedvű programozók rejtenek el.

Jelen esetben valószínűleg az internetes népszámlálási kérdőívek informatikai fejlesztőinek egyike “csempészte bele” szignóját, a titkos üzenetet a programba.

A mondat láthatóvá válik, ha az internetes oldal legalján a “súgó”, azaz a kitöltést segítő útmutató jelére görgetnek az adatszolgáltatók, és így kijelölik az utolsó, üresnek tűnő sorokat. A megjelenő szöveg: “Végtelen szerelemmel Audrey-nak :) (és a családomnak).”

A szóvivő elmondta: az ilyen tréfa teljesen bevett szokás az informatikusok között. Így hagyják az utókorra a névjegyüket, és mivel az internetes kitöltést nem zavarják a szerelmes sorok, nem tervezik az easter egg eltüntetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik