Belföld

Mesterházy beállt Gyurcsány mögé

Körülbelül 600-800 ember szimpátiatüntetése mellett zajlott hétfõn Gyurcsány Ferenc kihallgatása az ügyészségen. Az MSZP teljes vezetése megjelent a támogató demonstráción. Gyurcsány szerint koncepciós eljárás folyik ellen, ami szégyent hoz az ügyészségre.

Körülbelül félórás bent tartózkodás után Gyurcsány Ferenc elhagyta a Központi Nyomozó Ügyészség Zichy utcai épületét és beszédet mondott a kint a támogatására összegyûlt tömeg elõtt.

A volt miniszterelnök azzal vádolta az ügyészséget, hogy egy koncepciós per lefolytatásában vállalnak bûnrészességet, aláásva és elárulva a demokrácia alapzatát, az alkotmányosságot. Hozzátette, minden kormányzó hatalomnak leáldozik egyszer, de el kell felejteni a folyamatos revanséhséget, “mert nem Orbánnal szemben lesz törlesztenivalónk, hanem a magyar nemzet iránt érzett felelõsségteljes munka lesz a kötelességünk”.

További képek a galériában! Fotó: Kummer János / fn.hu

További képek a galériában! Fotó: Kummer János / fn.hu

A volt miniszterelnököt elkísérte az egész családja, felesége Dobrev Klára, gyermekei, édesanyja, testvére, de megjelent a szocialista párt egész vezetése, a Gyurcsánnyal szembenálló frakciót is beleértve.

Gonda László, ex-Kossuth téri tüntetõvezér egy sarki erkélyrõl vizslatta a tömeget egy “Gyurcsány Ferenc legyen fegyenc 2006 bûneiért!” feliratú transzparens mögül a tömeg hangos nemtetszése mellett.

Gyurcsány Ferenc egy órakor érkezett meg az ügyészségi kihallgatására. Az esemény idejére az MSZP teljes vezérkara a Központi Nyomozó Fõügyészség Zichy utcai épülete elé érkezett demonstrálni.

Tudósítónk háromszázra saccolta az alkalmi Gyurcsány-szimpatizánsok körét, soraikban – többek között – Mesterházy Attilával, Lendvai Ildikóval és Kiss Péterrel.

A volt kormányfõt hivatali visszaélés miatt hallgatja meg az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben.

A tüntetést meghirdetõ Demokratikus Koalíció tömörülés szerint “Gyurcsány Ferenc ellen koncepciós eljárás folyik. A vád koholt, a büntetõeljárás nem az igazságot, hanem a hatalmat szolgálja. Ilyen eljárás a Rákosi-korszak és az ötvenhatos forradalmat követõ megtorlás óta nem volt”, amit a demokrácia hívei nem tûrhetnek szó nélkül. A Demokratikus Koalíció “néma õrséget” szervez a köztársaság, a demokrácia, a jogállam védelmében. Addig állnak némán a fõügyészség elõtt, amíg onnan Gyurcsány Ferenc ki nem sétál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik