Belföld

Orbánék hamisítással vádolják a Bajnai-kormányt

Törvényben akarják rögzíteni, hogy az előző kormány költségvetésében hamis adatok szerepeltek.

A 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat szerint a Bajnai-kormány költségvetésében hamis adatok szerepeltek, így a hiány a 7 százalékot is meghaladta volna.

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által jegyzett zárszámadáshoz csak egy módosító indítvány érkezett. A javaslat épp a Bajnai –kormányt elítélő megállapítást akarja kivetetni a törvényből, ám az előterjesztő nem támogatja a módosítást. Így a parlament már hétfőn határozhat a jogszabály elfogadásáról.

Döntenek a képviselők a nemzeti energiastratégiáról is. A kormány még júliusban hagyta jóvá a dokumentumot, amelynek értelmében csökkenteni szükséges az importfüggőséget és erősíteni az állami szerepvállalást. A stratégia úgy számol, hogy 2030-ra 30 százalékkal nő az ország villamosenergia-igénye.

Kedden a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének 2010. évi jelentését vitatja meg a Ház, majd folytatja annak az LMP-s javaslatnak a tárgyalását, amely a kereskedelmi központok építésére és működtetésére vonatkozó szabályok megalkotásáig plázastopot rendelne el. A keddi ülésnap az állatvédelmi törvény módosításának általános vitájával zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik