Belföld

Krokodiltámadás a Balatonnál

Balatonszárszón, a Krokodil Zoo nevû hüllõházban két embert harapott meg egy kétméteres hüllõ.

Két embert is megsebesített egy krokodil Balatonszárszón, a Krokodil Zoo nevû hüllõházban vasárnap – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában.

A tudósítás szerint egy százötven kilós, több mint két méter hosszú hüllõt hoztak Franciaországból a hüllõházba, és éppen el akarták helyezni az új lakhelyén, amikor a ragadozó rátámadt a telepítésben segédkezõkre. A hely tulajdonosa azt állítja, hogy harapás nem történt, a sérülteket ellátó orvos szerint viszont igen.

A Híradó stábja is ott volt, amikor a hüllõ rátámadt az állatkert munkatársaira, a hely tulajdonosa, Pécsi Tibor azonban megtiltotta a felvételek bemutatását, nyilatkozni sem akart.

A mentõk a két, erõsen vérzõ férfit a siófoki kórházba szállították, az orvos szerint a sérülések egyértelmûen harapásra utalnak. Ahmed Safar, a Siófoki Kórház sebész fõorvosa elmondása szerint a két férfi szakított, harapott jellegû sebeket szenvedett.

Mindkét férfi sérülései nyolc napon túl gyógyulnak, sebeiket össze kellett varrni, de saját kérésükre a kórházból hazaengedték õket.

Az ügyet a rendõrség is vizsgálja, a hüllõház tulajdonosát is kihallgatták – hangzott el a hírmûsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik