Belföld

Az MSZP fekete könyvet készített Tarlós első évéről

A fővárosi MSZP úgynevezett fekete könyvet ad ki Tarlós István főpolgármesternek a városvezetésben töltött első évéről.

Horváth Csaba, a szocialista párt fővárosi frakcióvezetője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón az elmúlt 20 év legsötétebb évének nevezte az elmúlt egy évet, amelyben megfogalmazása szerint Tarlós István és a Fidesz “becsapta a választókat”. A városvezetés által készített kiadványokra utalva úgy fogalmazott: attól tart, hogy jön a „szivárvány könyv, ami még rózsaszínebbre festi az égboltot”.

Az MSZP-s politikus szerint a budapesti városvezetés hazugságokkal szerezte meg a főváros irányítását, az ígért programokból azonban semmit sem valósított meg. Megfogalmazása szerint Orbán Viktor hazudott, Tarlós István elárulta a budapestieket.

A fővárosi szocialista frakcióvezető úgy vélekedik, a polgármesterekkel és a kormánnyal tervezett példás együttműködés helyett jelenleg “fideszes zsákmányszerző háború”” okoz rombolást.
Horváth Csaba az MSZP által készített fekete könyvből idézte, hogy a komplex lakótelepi rekonstrukciós program megkezdése helyett megszűnt a panelprogram; megszüntették a Díjhátralékosokért Közalapítványt, a közlekedésre fordítható uniós források kapcsán pedig az országos politika „Budapest-gyűlöletét” hozta fel.

A szocialista politikus kitért a kis projektek kudarcára, a Petőfi Csarnok „érdemi garanciák nélküli” bérbeadására, és az ígért kórházfelújításokra is. Megjegyezte, hogy „Budapest Bermuda-háromszöge”, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) milliárdokat nyel el.
Az MSZP budapesti elnöke pótcselekvésnek nevezte a „díszpolgárok üldöztetését”, és diplomáciailag súlyosan károsnak minősítette a Moszkva tér, illetve a Roosevelt tér átnevezését.

A párt a fekete könyvet október 15-én, az új városvezetés működésének első évfordulóján teszi nyilvánossá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik