Belföld

Kijöhet Budaházy a börtönből

Megszüntette a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság a pénteki tárgyaláson.

A bíróság a védelem indítványának helyt adva nem jogerősen megszüntette a legsúlyosabb kényszerintézkedést, és házi őrizetet rendelt el, így a több mint két éve fogva tartott Budaházy órákon belül diósdi otthonában lehet.

Budaházy maroknyi híve tapssal, örömujjongással fogadta a döntést. Az ügyész fellebbezett, így a Fővárosi Ítélőtábla határoz majd jogerősen. A pénteki elsőfokú döntés viszont azonnal végrehajtható.

A bíróság figyelmeztette Budaházyt és a szintén több mint kétéves fogva tartás után házi őrizetbe helyezett Szász Endre harmadrendű vádlottat, hogy csak a bíróság által meghatározott célból hagyhatják el otthonukat, a házi őrizet betartásának szabályait rendőrjárőr fogja ellenőrizni.

“Ha megszegik a házi őrizet szabályait, nincs az a bíróság, amely még egyszer kiengedné önöket” – intette a vádlottakat a tanács elnöke, és hozzáfűzte: “próbaidő következik, fontolják meg, mit kockáztatnak!”

A Budaházy-per november végén folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik