Belföld

Itt a futás napja – jön 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál

Az október 2-ai 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál országos és nemzetközi esemény, melyre Magyarország valamennyi megyéjébõl, illetve külföldrõl érkeznek résztvevõk.

Ezen az eseményen futva vagy gyalog gyönyörködhetünk Budapest legszebb részeiben. Az eseményen a 42 kilométeres maraton mellett számos futótávon indulhatnak a nevezõk, a legnagyobb kihívást kínáló hosszú távoktól kezdve a családi futásig.
Itt a futás napja – jön 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál 1

„Stílusosan fogalmazva idén elég szépen fut a futás szekere: minden idõk legnagyobb eseményére készülünk” – mondta Kocsis Árpád, a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál versenyigazgatója. „Az esemény elõtt másfél héttel – idõarányosan az elmúlt évhez képest – 30 százalékkal nagyobb a nevezõk száma a verseny távjain. A külföldiek száma extrém módon magas, ami a vendégéjszakák növekedését is jelenti a fõvárosban. Nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben az Operaházzal is együttmûködünk: a dalszínház látványos zenei produkcióval köszönti a futókat az épület erkélyérõl, e mellett két 5 fõs csapatuk is nevez. Az útvonal 20 zenei pontja közül pedig az egyiken többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekar vonósnégyese játszik majd. Mindezt a „Klasszikusok a klasszikus távon” szlogenünk jegyében szervezzük.”
Itt a futás napja – jön 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál 1

A legrövidebb távokra a szurkolók is bátran beállhatnak!

A 42 kilométeres maraton mellett számos futótávon indulhatnak a nevezõk, a legnagyobb kihívást kínáló hosszú távoktól kezdve a családi futásig. A legrövidebb távokra a szurkolók is bátran beállhatnak!

A klasszikus Maratont (42 195 m) vagy a 30 kilométert a gyakorlottabbaknak ajánljuk.
A maratoni táv teljesíthetõ váltóban is, 5 fõs Ekiden Váltó (12,5 km – 10 km – 6,1 km – 4,6 km – 9 km), vagy a 3 fõs Maraton Staféta (12,5 km – 20,7 km – 9 km) várja a csapatokat.
Aki rövidebb egyéni kihívásra vágyik, a Minimaratonon 7, a Maratonkán 3,5 kilométert futhat vagy gyalogolhat.
A kisebbek, családok és az idõsebbek számára ideális lehet a 3,5 kilométeres Gyaloglás vagy a 600 méteres SuperShop Családi Futás.
Itt a futás napja – jön 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál 1

Bõvebb információ az eseményrõl: http://www.futanet.hu/cikk/26-budapest-nemzetkozi-felmaraton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik