Belföld

Vasútállomásokon gyűjtik a munkavállalók véleményét

A Vasutasok Szakszervezete a "Munkavállalók asztalánál" várja a dolgozók hozzászólásait az új törvénykönyv tervezetéhez.

A munkavállalók aggódnak a munka törvénykönyvének a változtatása miatt, érzik, hogy a foglalkoztatás rugalmasabbá tétele kedvezőtlenül befolyásolja majd az élet- és munkakörülményüket – mondta Papp Zoltán a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke a Keleti pályaudvar előtt kihelyezett Munkavállalók asztalánál.

A Vasutasok Szakszervezete 2011. szeptember 26-30-a között az ország 25 nagyobb vasútállomásán helyezte ki az asztalt, ahol az aktivisták reggel 6 és 9 óra, valamint délután 16 és 19 óra között szórólapokat osztanak, véleményt kérnek az új munka törvénykönyve tervezetéről.

A Vasutasok Szakszervezete az így összegyűjtött véleményeket eljuttatja a törvényhozókhoz. Az a cél, hogy a tervezetet ebben a formájában a kormány vonja vissza, illetve az érdekképviseleti szervezetekkel, köztük a Vasutasok Szakszervezetével haladéktalanul kezdjenek érdemi egyeztetést.

Papp Zoltán hangsúlyozta: eddigi tapasztalatuk szerint a munkavállalók pozitívan állnak az akciójukhoz, annak ellenére, hogy sok véleménykérés van az utóbbi időben. A pályaudvarokon megforduló száz bejáró munkavállalóból kilencven elfogadja a véleménykérő felhívásukat.

A VSZ elnöke kiemelte: a munkavállalói megjegyzésekből kiderül, a foglalkoztatás rugalmasabbá tételével könnyebben elbocsáthatják őket, egyszerűbb lesz a munkaadónak a foglalkoztatás helyszínének megváltoztatása. A szabadság ügyében tervezett változtatás szintén a munkaadóknak kedvez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik