Belföld

Újabb amerikai egyetemi felkérést kapott Bajnai Gordon

A volt kormányfő vendégelőadóként tart majd előadásokat a washingtoni John Hopkins Egyetemen.

Bajnai Gordon a nagynevű egyetem Nemzetközi Tanulmányok Iskolájában évente négy alkalommal fog vendégelőadásokat tartani a hallgatóknak az Európai Unióról és a közép-európai átalakulásokról – közölte a volt miniszterelnök titkársága a Hír24-nek eljutattott közleményben. Az előadások mellett Bajnai részt vesz a Transzatlanti Kapcsolatok Központja (CTR – Center for Transatlantic Relations) munkájában is amelynek célja a transzatlanti kapcsolatok erősítése, az EU és a NATO célkitűzéseinek segítése.

Dan Hamilton, a CTR vezetője, a Clinton-adminisztráció korábbi külügyminisztériumi államtitkára üdvözölte Bajnai Gordon csatlakozását a Központhoz. “A volt magyar miniszterelnök transzatlanti kapcsolatok iránti elkötelezettsége, az európai politikai és gazdasági folyamatok ismerete, közép-európai tapasztalatai nagyban segítik a CTR munkáját” – áll a közleményben.

Bajnai Gordon mellett Jose Maria Aznar volt spanyol miniszterelnök és John Bruton volt ír miniszterelnök is a CTR rendszeres vendégelőadója az “Európai Vezetők” program keretében. A CTR a világ egyik legelismertebb egyetemi agytrösztje, és évről évre az Egyesült Államok húsz vezető agytrösztje között szerepel a Pennsylvania Egyetem rangsorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik