Belföld

Orbán szerint profitálhatunk is az euróválságból

Magyarország számára kitörési pontot jelenthet, hogy a válságban felértékelődik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - mondta a kormányfő.

A miniszterelnök az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás(OMÉK) megnyitóján szerdán a Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában úgy fogalmazott: “Magyarország minden ellenkező híreszteléssel szemben mezőgazdasági ország”.

A kormányfő szerint szükség van az iparra és dolgozni is kell az ország iparosodási programján, de Magyarország számára a mezőgazdaság az egyik kitörési pont. A jó minőségű élelmiszerek előállítása mellett szükség van arra is, hogy azok feldolgozása is az országban történjen, mert ezzel munkahelyeket lehet teremteni.

Olyan időkben nyitja meg kapuit a tekintélyes vásár, amikor a világ újra nagy izgalommal figyel az élelmiszertermelésre. Az izgalom oka a miniszterelnök szerint néhány egyszerű kérdés: mit etetnek velünk, mit eszünk, mit fogunk enni.

Magyarország mindig a szélesebb régió “éléskamrájának”számított. Ezt a lehetőséget kell ma kihasználni – húzta alá.

Magyarország megújulása azt is jelenti, hogy meg kell újítani a földhöz, a gazdálkodáshoz és a vidékhez való viszonyt – szögezte le a kormányfő. Az ország számára a jövő év célja, hogy végképp elrugaszkodjon a válságzónától. Újra meg kell tanulni becsülni a föld igazi értékét és vele együtt a munka értékét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik