Belföld

Jövő júniusban lehet kész teljesen a Margit híd

Megérkezett a fővároshoz az átkelő felújítási projektjére megítélt uniós támogatás első részleteként igényelt 4,667 milliárd forint.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kérelem alapján szeptember 23-án, múlt pénteken megérkezett a Fővárosi Önkormányzat számlájára a korábbiakban megítélt 6 milliárd forint EU-támogatás első részlete. Mint írták, a kifizetések ütemezését a támogatási szerződés tartalmazza. A fennmaradó több mint 1,3 milliárd forintot ennek megfelelően a tervek szerint 2011 utolsó és 2012 első negyedévében hívják le.

A Margit híd felújítása 2009. augusztus 21-én kezdődött meg. A két éve tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és a hídszerkezet elemeit, kiszélesítették a hidat.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás még zajlik.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén várhatóan döntés születik arról, hogy a híd felújításának végső határidejét 2012. június 15-ére módosítják, mivel több, előre nem látható feladatot is el kell végeztetni az átkelőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik