Belföld

Gyõzikéék 5 évet kaphatnak

A Salgótarjáni Városi Bíróság megkezdte az adócsalási per tárgyalását. Gáspár Gyõzõt és feleségét 22,2 millió forintos adócsalással vádolják.

A vádirat szerint az RTL Klub nem a Gyõzike-showban szereplõ házaspárral, hanem a Gáspár Gyõzõ által megjelölt, Bangó Attila cégével szerzõdött. Bangó a produkció névleges ügynöke lett, a színlelt szerzõdést is õ kötötte, Gáspárékat résztvevõként jelölték meg. Bangó Attila nem vett részt a produkcióban, így díjazást sem kapott, a házaspár viszont nem szerepeltette adóköteles bevételét az adóbevallásban.

A vádirat szerint Gáspár Gyõzõ 2005-ben és 2006-ban 11,5 millió, a másodrendû vádlott Gáspárné Balla Beáta 2006-ban 10,7 millió forint kárt okozott ezzel. A harmadrendû vádlottat, Bangó Attilát bûnsegédlettel vádolják, mert az õ vállalkozásának közvetítésével vették fel a honoráriumot. Gáspárék ügyvédje többször is hangsúlyozta: a “hiányos és pontatlan” vádiratból nem derül ki, hogyan került a pénz Gáspárékhoz. Gáspár Gyõzõ pedig azt mondta: nem kapott pénzt Bangótól.

A tárgyaláson egyik vádlott sem mondta magát bûnösnek, és egyikük sem tett vallomást. Gáspár Gyõzõ és felesége nem tett vallomást a nyomozás során sem. Bangó Attila – a tárgyaláson ismertetett – korábbi vallomása szerint az RTL-es kifizetésbõl alvállalkozóknak adott pénzt, de nem tudta õket megnevezni, és ehhez hétfõn sem volt hozzáfûznivalója.

Az ügyészség a vádirat elkészültekor az elcsalt összegnek megfelelõ vagyonelkobzásra tett javaslatot, az elkövetõk egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztést kaphatnak.

A per tárgyalását hétfõn másodszor kezdte meg a bíróság, mivel szeptember 12-én Gáspár Gyõzõ egészségi okokra hivatkozva nem jelent meg. A bíró a nyilvános tárgyalás mellett döntött, noha Gáspár Gyõzõ szerette volna, ha a sajtó nincs jelen. Mint mondta, az újságírók jelenléte neki sem tesz jót, és a bíró szavait is kiforgatják majd. Kép- és hangfelvétel készítéséhez egyik vádlott sem járult hozzá. A tárgyalás október 17-én folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik