Belföld

Felébredt a kómából a diák

Felébresztették azt a kómában lévõ fiút, aki kizuhant egy budai iskola második emeletérõl. Édesapja elmondása szerint, a gyermek a körülményekhez képest jól van.

„Haza szeretne jönni a fiúnk a kórházból, de még legalább két hétig kell maradnia” – közölte Berzeviczy Péter, a balesetet szenvedett gyerek édesapja az fn.hu kérésére.

A vártnál korábban, azaz vasárnap helyett, már szombaton felébresztették a fiút a János kórházban.

Apja szerint mindenre emlékszik a gyermeke. A fiú szüleinek arról beszélt: nagyon megijedt, hogy gyámügyest és rendõrt hívnak rá a cigi miatt. Ezért a szünetben próbált megszökni a felelõsségre vonás alól a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium második emeletén át. Állítása szerint társai végignézték a balesetet.

A fiú édesanyja elmondta, nehezményezi, hogy az iskolából senki sem értesítette õt a balesetrõl. Férjét is a rendõrség kereste meg.

” Máskor mindig felhívnak, hogy vigyem haza a fiamat, amikor migrénje van, most senki sem hívott”- mondta az anya az fn.hu- nak. „Délelõtt tíz órakor történt a baleset és én csak két órakor értesültem róla, amikor a kórházban már a kezét is megmûtötték”.

Az anya a héten szeretne bemenni az iskolába, hogy beszéljen az igazgatóhelyettessel és tisztázzák mi is történt valójában. Gondolkodik rajta, hogy feljelentést tesz az iskola ellen. Etikátlannak tartja, hogy így megijesztették a gyereket, akár mit is követett el.

Arra a kérdésünkre, hogy esetleg átíratják-e másik iskolába a gyereket Berzeviczy Péterné azt mondta: elsõsorban a fia véleménye lesz döntõ. Mindenesetre õ igyekszik meggyõzni, hogy inkább máshol folytassa a tanulmányait.

Egy biztos az orvosok szerint legalább fél év kell mire a gyerek teljesen felépül, ezt az évet ezért valószínûleg halasztania kell.

Mint azt korábban megírtuk a fiúnak valószínûleg megcsúszott a lába és így a betonra zuhant. Súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik