Belföld

Behúzott a Betyársereg vezetője Novák Elődnek

Tyirityán Zsolt hirtelen ütötte meg a jobbikos képviselőt, akinek felrepedt a szája, de nem tesz feljelentést.

Ököllel megütötte a Betyársereg vezetője, Tyirityán Zsolt a Jobbik alelnökét, Novák Elődöt – írja a kuruc.info az Új Ász című bulvárlapra hivatkozva.

A kis híján tömegverekedéssé fajult incidens Képíró Sándor, volt csendőr százados sarkadi temetése után robbant ki, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület rendezvényén, Gyulán. A kuruc.info beszámolója szerint a Betyársereg tagjai végig hangoskodással, bekiabálássál zavarták az eseményt.

Novák, elmondása szerint, akkor kapott hirtelen egy pofont Tyirityántól, amikor közölte vele: sérelmezi, hogy „divattá, erénnyé akarja tenni a nemzeti oldalon azt, ha valaki börtönviselt”.

A csattanásra több jobbikos szervező is odarohant; egyikük állítólag szintén kapott egy ütést, aminek következtében elrepedt egy bordája.

Novák Előd közölte: a pofon miatt felrepedt a szája, de nem tervezi, hogy feljelentést tesz. Tyirityánt kereste a hírportál, de nem válaszolt a neki írt levélre.

A Betyársereg vezetője legutóbb a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által augusztus elején rendezett Magyar Sziget egyik előadásán elhangzott gyűlölködő kijelentései miatt került a reflektorfénybe. Tyirityántól akkor egyebek mellett a következők hangzottak el: “el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát”. A rendőrség jelenleg nyomozást folytat az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik