Belföld

Halálos baleset a pécsi hõerõmûben

Egy régi épületrész bontásán dolgozott a balesetet szenvedett munkás, aki leesett egy tizenegy méter magas állványról és meghalt a pécsi hõerõmûben szombaton.

Az erõmû közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a munkás a létesítményt üzemeltetõ cégcsoport egyik tagjával szerzõdött alvállalkozó alkalmazásában állt.

A férfi az építõipari cégnek átadott munkaterületen betonvágást végzett, amikor mindeddig tisztázatlan körülmények között lezuhant a magasból, és a helyszínen életét vesztette.

Az MTI korábban úgy értesült, hogy az erõmûben a rendõrség és munkaügyi felügyelõség részvételével vizsgálják az eset körülményeit.

Halálos munkahelyi balesetek 2011-ben

2011. január 11. – Elsodort egy útjavító munkást egy autó Miskolc közelében, a férfi a kórházban belehalt sérüléseibe.
2011. február 8. – Csabdi külterületén a Fejérvíz Zrt. hét munkatársa a szivattyú karbantartását végezte, amikor a kútfedélszerkezet rögzítése meglazult, s az 500 kilogrammos vasfedél a földbe csapódva maga alá temette az egyik férfit; azonnal meghalt.
2011. február 28. – A helyszínen meghalt egy 23 éves férfi, aki Kunfehértó mellett erdõirtás közben felmászott egy fára, és tíz méter magasból leesett.
2011. április 11. – Gyõrben koponyasérülést szenvedett és meghalt egy munkás, miután beleesett egy üzemen kívüli formázógépbe.
2011. május 19. – Megrázott az áram egy betonkeverõ gépet használó munkást Edelényben, a rakacaszendi férfi a helyszínen életét vesztette.
2011. május 28. – Újfehértón egy munkást halálos áramütés ért talajvíz-mentesítés közben. Az 50 éves nagykállói férfi egy hat méter hosszú fúrószárral hozzáért a munkaterület felett húzódó elektromos légvezetékhez, és halálos áramütést szenvedett.
2011. augusztus 2. – Belehalt sérüléseibe az a férfi, aki egy tápkeverõ üzem tetejérõl zuhant le munkavégzés közben Hercegszántón.
2011. augusztus 23. – Bálázó gépbe esett és meghalt egy férfi Pomáz külterületén a hajnali órákban.
2011. szeptember 17. – Visontán a Mátrai Erõmûben meghalt a cég egyik alkalmazottja, egy alpinista, amikor egy tárolóban ráomlott a szénfal, miközben a tizenöt méter magas széntároló falára letapadt lignit lefejtését végezte.
2011. szeptember 15. – Belobbant egy gázvezeték Miskolcon, a Városház téren, ahol a Tigáz és alvállalkozói dolgoztak. A gödörben két munkás volt, amikor a gázlobbanás történt. Mindketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, majd 22-ére virradóra egyikük elhunyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik