Belföld

Rogán az adóemelésrõl, ami csökkentés

Rogán Antal az InfoRádióban beszélt görög útról, magyar elrugaszkodásról, elõtörlesztésrõl és utólagos magyarázkodásról a jövõ évi adóterveket illetõen.

Az Országgyûlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a rögzített árfolyamos elõtörlesztésrõl azt mondta: az a cél, hogy a hitelszerzõdésbõl aki tud, kiszállhasson. Rogán Antal olvasatában a kormány a bankoknak “kiszámítható rendszert” hozott létre.

A kormánypárti politikus szerint az elõtörlesztési törvény október 1-jén léphet hatályba. Akik az utolsó napokban adják be igényüket, azok 2012. február végéig kell, hogy kifizessék adósságukat – tette hozzá. A politikus a költségvetésrõl azt mondta: reálisan “igyekeznek” tervezni a várható folyamatokat. Úgy fogalmazott: 2012. az elrugaszkodás éve kell, hogy legyen. 2012-ben adócsökkentés lesz és nem adóemelés – emelte ki külön is a politikus, elismerve, hogy elkövettek egy kommunikációs hibát. “Sikerült egy adócsökkentést majdnem adóemelésnek eladnunk. Ez hiba volt.”

Szerinte a valóságban jövõre folytatódik az adócsökkentés, noha a fogyasztási adók szintjében lesz emelkedés, de megvizsgálják, hogy a kedvezményes adókulcsok körét hol lehet szélesíteni. Jövõre a kompenzáció mindenképpen segíteni fogja azokat, akik a minimálbér emelkedése miatt rosszul járnának – ígérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik