Belföld

Mesterházy: Orbán Viktor becsapta az országot

A demokratikus ellenzék összefogását sürgette a kormány menesztése érdekében Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a szocialista párt miskolci demonstrációján.

A politikus a péntek esti rendezvényen összegyűlt több mint ezer ember előtt úgy fogalmazott: Orbán Viktor választási ígéreteivel becsapta az országot, a választókat. Nem javult a közbiztonság, nem nőtt a foglalkoztatás, nehezebb helyzetbe kerültek a nyugdíjasok, a fiatalok egyaránt, különösképpen az észak-kelet magyarországi térségben, amely szociális válság előtt áll.

Mint mondta: Orbán Viktor erős és gazdag Magyarországot ígért, ehelyett az erősebbek és gazdagabbak Magyarországát építi. Kérdéseire – jobban élnek-e az emberek, nőtt-e a fizetésük, javult-e a közbiztonság, több lett-e a munkahely – a tömeg hangos nemmel válaszolt.

Úgy fogalmazott: a Fidesz választási kampányban olyanokat ígért, amelyeket nem tud betartani. A devizahitelesek helyzete reménytelennek tűnik, folyamatosan emelkedik a benzin ára, a gazdaság növekedése helyett a “a gazdagság növekszik”. A kormány szerinte lemondott több társadadalmi csoportról, a szegényekről, az elesettekről, a nyugdíjasokról, a munkanélküliekről és már a középosztályról is.

A szocialista párt mindezek érdekeit is képviseli – mondta a pártelnök, aki szerint a kormány megalázta azokat, akik “véres verejtékkel” dolgoznak mindennapi megélhetésükért.

A demonstráció résztvevői – akik között tábláik alapján voltak budapestiek, ózdiak, szerencsiek, mezőkövesdiek, fótiak és gödiek is – Orbán Viktor nevének említésekor fütyültek, pfujoltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik