Belföld

Kómában a budai iskolából kizuhant diák

Továbbra is életveszélyes annak a 16 éves fiúnak az állapota, aki csütörtökön zuhant ki egy budai iskola második emeletérõl. Az apa reménykedik, hogy a fiúnak nem lesznek maradandó sérülései.

„Jelenleg mesterséges kómában tartják a fiúnkat a János kórház intenzív osztályán”- mondta Berzeviczy Péter a balesetet szenvedett gyerek édesapja az fn.hu-nak.

Az orvosok azt mondták a családnak, hogy valószínûleg vasárnap próbálják meg felébreszteni a fiút, akinek vérömleny alakult ki a fejébe, valamint jobb szemére jelenleg nem lát. Karja szilánkosra tört és nem tudni milyen mértékben sérült a medencéje.

Az apa szerint fia megbízható, józan életet élõ gyerek, akinek egyetlen káros szenvedélye a cigaretta. Elmondása szerint, a baleset körülményei számára sem tisztázottak még. Úgy tudja a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium diákja azért próbált elmenekülni az iskolából, mert az igazgatóhelyettes megfenyegette, hogy gyámügyest hív neki, miután elvileg füves cigarettát találtak nála.

Állítások szerint egy angol férfi osztogatta az iskola elõtt az elvileg füves cigit, amit a gyerek is elfogadott. Az egyik osztálytársa ezt elmondta az osztályfõnöknek, aki ezután az igazgatóhelyettes gondjaira bízta a gyereket. Feltevések szerint a fiúnak a folyóson kellett várni a kiérkezõ gyámügyeseket, ám eközben eddig tisztázatlan okokból a második emeleten át próbált szökni. Ekkor zuhant ki az ablakból és törte össze magát.

A BRFK az fn.hu –nak elmondta vizsgálják még az eset körülményeit.

A szülõk, arról még nem döntöttek, hogy a gyerek felépülése után, átíratják-e másik iskolába a gyereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik