Belföld

Födémbaleset: új otthonba költözhettek a lakók

Szinte mindenki jobb körülmények közé került, így például van olyan család, amelyik háromszobás panellakásba költözhetett.

Új otthonokba költözhetett a csütörtökön megsérült ferencvárosi épület lakóinak túlnyomó többsége – közölte a IX. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI-vel. A kitelepített 26 család közül 24 elfogadta a felajánlott új lakást. Az önkormányzat szakemberei – alig egy nappal a baleset után – péntek reggel 7 órára befejezték a lakók átköltöztetését.

Szinte mindenki jobb körülmények közé került, így például van olyan család, amelyik háromszobás panellakásba költözhetett. Az a két család, amely nem fogadta el az önkormányzat által felajánlott lakásokat, rokonokhoz költözött.

Néhány napon belül – a statikai vizsgálat eredményétől is függően – eldől, hogy a lakók kiköltöztetése ideiglenes vagy végleges megoldás-e. Az önkormányzat egyébként már korábban döntött arról, hogy a rossz állapotú házat néhány éven belül elbontja.

A balesetben megsérült két felnőtt már csütörtökön elhagyhatta a kórházat, és az öt gyermeket is várhatóan egy-két napon belül kiengedik a Heim Pál kórházból.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai 3-as számú lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé.

Valószínűleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását.

A IX. kerületi rendőrkapitányság két huszonéves férfit őrizetbe vett, azzal gyanúsítják őket, hogy ellopták a lakóház két tartóoszlopát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik