Belföld

Új termékkel támogatja a rendszeres befektetéseket az OTP

A magyar felnõtt lakosság több mint kétharmadát foglalkoztatja a rendszeres megtakarítás gondolata – ez derült ki az OTP Alapkezelõ megbízásából készült legújabb kutatás eredményeibõl. Ennek ellenére a megkérdezettek alig felének van valamennyi félretett vagyona. Az OTP Bank legújabb szolgáltatása a kisösszegû, rendszeres befektetéseket kívánja bátorítani.

Új termékkel támogatja a rendszeres befektetéseket az OTP 1

„A magyar felnõtt lakosság döntõ többsége alig vagy egyáltalán nem rendelkezik megtakarított vagyonnal, pedig a jelenlegi világgazdasági helyzet és az európai demográfiai trendek is arra mutatnak: fontos lenne, hogy elõre gondolkozva tervezzük meg azt, hogy közép- hosszú távú céljaink elérését hogyan kívánjuk finanszírozni” – mondta el Gáti László, az OTP Alapkezelõ Zrt. értékesítési és marketing igazgatója.

Az OTP Bank és az OTP Alapkezelõ most azoknak kínál több szempontból is elõnyös megoldást, akik havi rendszerességgel szeretnének akár kisebb összegeket is befektetni. Az Állandó Értékpapír Vételi Megbízás (ÁVM) segítségével ugyanis akár 10 000 forintos összeg rendszeres havi megtakarításával és befektetésével is jelentõs eredmények érhetõek el, akár már középtávon is.

„Az új szolgáltatás kényelmes megoldás, hiszen elég egyszer állandó vételi megbízást adni a számunkra megfelelõ befektetési alapra” – tette hozzá Gáti László. Ezt követõen a bank ezt az összeget minden hónapban automatikusan az alapba fekteti. Ráadásul akkor sincs gond, ha egy-egy hónapban nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg. Ez esetben az adott hónapban a megbízás nem teljesül, de a következõ hónaptól folytathatjuk a takarékoskodást. Az OTP Bank év végéig tartó akciójában az Állandó Értékpapír Vételi Megbízás díját, valamint öt kiemelt befektetési alap vételi jutalékát elengedi, így a szolgáltatás ingyenesen kipróbálható.

Az ÁVM további elõnye, hogy rugalmas és személyre szabható. Rugalmas, hiszen a megbízási szerzõdés bármikor felmondható, sõt a már befektetett összeget is bármikor kivonhatjuk a befektetési alapból, bármilyen költség vagy veszteség nélkül. A szolgáltatás személyre szabható, hiszen az ügyfél a befektetés tervezett idõtávjától függõen kiválaszthatja a számára legmegfelelõbb befektetési alapot.

A pénzügyek világában való könnyebb eligazodás érdekében az OTP Alapkezelõ elindította a www.okosanpénzzel.hu címen található aloldalt is, ahol az ÁVM mellett a befektetésekrõl és a megtakarítások fontosságáról is tájékozódhatnak az érdeklõdõk könnyed, közérthetõ formában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik