Belföld

Orbán nem vette elő Giró-Szászt a szóvivői iroda szerint

Az Origo cikke szerint a miniszterelnök élesen bírálta az új kormányszóvivőt, amiért nem megfelelően kommunikált a 202 ezer fölött keresők hozzájárulása ügyében.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a kabinet szerdai ülésén nem került szóba a kormányszóvivői kommunikáció. Az MTI megkeresésére küldött válaszukban közölték azt is, hogy az iroda nem foglalkozik “komolytalan és hiteltelen forrásból származó információkkal”.

A szóvivői iroda mindezt csütörtökön közölte azután, hogy az Origo arról írt, értesülése szerint éles bírálatot kapott a miniszterelnöktől a Giró-Szász András vezetésével felállt új kormányzati kommunikációs csapat a szerdai kormányülésen.

A hírportál szerda esti cikke szerint Orbán Viktor állítólag azt vetette az új kormányszóvivő, Giró-Szász András és stábja szemére, hogy “rögtön az első igazi próbatételnél rosszul vizsgáztak”, amikor a nemzetgazdasági tárca keddi bejelentésében foglaltakkal kapcsolatban nem kommunikálták megfelelően, hogy nem új adókulcsot jelent, ha a bruttó 202 ezer forint alatt keresők adóváltozások miatti veszteségeit a 202 ezer forint felett keresőkkel fizettetik meg.

A kormányszóvivői iroda közleményében hozzátette: Giró-Szász András “töretlenül bízik abban, hogy a jövőben egyetlen orgánum sem alapoz névtelen, hiteltelen információkra cikkeket, tudósításokat, és az adott témában érintett személyeket minden esetben még a cikk, tudósítás megjelenése előtt megkérdezik”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik