Belföld

Ma eldől a Zöld Pardon sorsa

Megkezdődött csütörtök délután az újbudai képviselő-testület ülése, amelyen döntést hoznak a Zöld Pardon nevű szórakozóhely sorsáról.

A képviselő-testület összesen 36 napirendi pontról tárgyal, amelyek közül a ZP területfoglalási engedélyének kérdése a 34., tehát a döntés várhatóan csak az esti órákban születik meg.

Az ülés elején Gajánszki Áron, az LMP XI. kerületi frakcióvezetője indítványozta, hogy nyílt ülésen tárgyalják a ZP ügyét, de Horti István jegyző szerint erre nincs lehetőség. Mint mondta: a törvény értelmében a hatósági ügyeket zárt ülésen kell tárgyalni, de a határozatot nyilvánossá teszik majd.

A ZP augusztus 1-jén nyújtotta be kérelmét az önkormányzathoz, eszerint további öt évre – 2016. október 31-ig – bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet. A kerület azonban a lakossági panaszokra hivatkozva nem támogatja az ötletet. Ha viszont a kerületen belül egy másik, a lakók életét kevésbé zavaró helyszínről sikerül megállapodniuk, akkor az önkormányzat hajlandó tovább egyeztetni a témáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik