Belföld

“Mekk Elek”-politikát folytat a kormány az LMP szerint

A párt úgy látja, megbukott az egykulcsos adórendszer, és a kabinet sufnituninggal próbálja megoldani az intézkedései miatt fellépő problémákat.

Az LMP véleménye szerint már Orbán Viktor miniszterelnök is beismerte, hogy megbukott az egykulcsos adórendszer – – reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi közleményére a párt választmányi szóvivője szerdán.

Vágó Gábor úgy fogalmazott, hogy eközben „az eleve halálraítélt” egykulcsos adórendszer túlélését azzal biztosítják, hogy fenntartják az egykulcsos adó „látszatát”. A képviselő ezt a döntést úgy ítélte meg, hogy a kormány másfél éve “„Mekk Elek-politikát”” folytat, mert egyik héten bejelentenek egy intézkedéscsomagot, a következő héten pedig „sufnituninggal” próbálják megoldani az így keletkező problémákat.

A politikus a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezetét úgy minősítette, hogy az lényegében többkulcsos adórendszert jelent, de túlbonyolítja a rendszert, ráadásul általa a kormány lemond a munkahelyteremtésről. Pártjuk ehelyett többkulcsos adórendszert, radikális járulékcsökkentést és ökológiai adóreformot javasol -– jelentette ki.

A bruttó 202 000 forint felett keresők által fizetendő átmeneti jellegű hozzájárulásról annyit mondott, hogy az LMP fél- és látszatmegoldásokat nem támogat. Szavai szerint egy igazságos többkulcsos adórendszert támogatnának, de „egy ilyen barkácsoláshoz nem tudják adni a nevüket”.

A minimálbér emeléséről úgy vélekedett, hogy ha azt ebben a formában hajtják végre, akkor a lépés akadályozza a munkahelyteremtést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik