Belföld

Feljelentés: elhallgatták a D-Dayt a köztévék?

A szakszervezetek sérelmezik, hogy az MTV és a Duna Tv nem számolt be a meghirdetett tüntetéssorozatról és a rendezvények rendőrségi tiltásáról.

A közszolgálati televíziók a hírműsorokban nem számoltak be sem a D-Day néven meghirdetett akciósorozatról, sem a rendezvények rendőrségi tiltásáról, ezért a vegyipari szakszervezeti szövetség az MTV-t és a Duna Televíziót is feljelenti a médiahatóságnál – írja a Népszabadság.

A szövetség szerint a két közszolgálati médiaszolgáltató számára hírműsorokat gyártó MTVA és MTI ezzel megsértette a tavaly elfogadott médiatörvényt, amely a tájékoztatási tevékenységet végző lineáris médiaszolgáltatók számára tájékoztatási kötelezettséget ír elő a közérdeklődésre számot tartó helyi, országos, nemzeti és európai, valamint a Magyar Köztársaság polgárai és a magyar nemzet tagjai számára jelentőséggel bíró eseményekről.

A lap által megkérdezett médiajogászok szerint amennyiben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szó szerint értelmezi a médiatörvényt, akkor a vegyipari szakszervezet beadványának helyt kell adnia, mert a közszolgálati műsorszolgáltatók valóban nem tettek eleget tájékoztatási kötelezettségüknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik