Belföld

Lemondott Gubcsi Lajos

A honvédelmi tárca kommunikációs cégének vezetője korábban azt állította, hogy megtévesztési céllal szereltetett szolgálati autójára lézerdetektort.

A HM Zrínyi Média Kft ügyvezető igazgatója a mai napon lemondott a kommunikációs cég éléről. Az igazgató lemondását Hende Csaba honvédelmi miniszter elfogadta – olvasható a kormány.hu-n. Gubcsi Lajos az Index.hu-nak korábban azt állította, hogy azért szereltetett lézerblokkolót szolgálati autójára, hogy megtévessze az online újság munkatársait.

Az Index még hétfőn számolt be arról, hogy a Zrínyi Médiát vezető Gubcsi Lajos szolgálati terepjárójára nyáron sebességmérőket zavaró elektronikai eszközt szereltek. A cikk megjelenése előtt négy nappal a lap munkatársai e-mailben megkérdezték Gubcsit, kapott-e a blokkoló beszerelésére engedélyt, mennyibe került az eszköz, illetve, hogy ki állta a számlát. Gubcsi akkor érdemi válaszok helyett ezt írta vissza: „Hozzám eljutott kérdései – ezt nyugodtan állíthatom – részben a magánszférát érintik, részben hivatalit. Kérem, döntse el, melyik utat járja. Dez-Informátora talán segíthetett volna ennek elválasztásában is.”

A Zrínyi Média Kft ügyvezető igazgatója csak az indexes cikk megjelenése után állt elő a magyarázattal. A levélben azt állította, hogy a detektorokat májusban szereltette az autóra, de a blokkoló valójában sohasem működött. A HM-es cégvezető szerint a blokkolót csapdának, sőt „légyfogónak” szánta, mert az Index az elmúlt egy esztendő során számos alkalommal jelentetett meg a céggel kapcsolatban olyan írásokat, amelyekhez „kizárólag a belső munkatársaink között keresendő informátor” szolgáltathatott információkat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik