Belföld

Gyurcsány: A fiúk szórakozni akarnak velem. Hát jó….

A volt kormányfõ arról ír, hogy az úgynevezett kolontári vizsgálóbizottság meghívta holnapi ülésére, mivel õ - az ügyben egyébként nem érintett - MOTIM Zrt. többségi tulajdonosa.

Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzése szerint rajta kívül “egyetlen embert sem hívtak meg a magyar alumínium iparból”, de vélhetõen õt is tévedésbõl, mivel nem a Motim Zrt. többségi tulajdonosa és a kizárólagos tulajdonában álló társaság, az Altus Zrt. sem az.

Kepli Lajos bizottsági elnöknek írt levelében a volt kormányfõ azt írja, nincs kétsége afelõl, hogy a testület állhatatos munkája eredményeként tisztában van a szektort érintõ valamennyi világpiaci, pénzügyi szerkezeti és technológiai kihívással. “E bonyolult, részletgazdag ismeretek idõ- és energiaemésztõ megszerzésének fáradságos munkájának tudom be, hogy nem sikerült megérteni a magyar alumínium szektor – egyébként pofon egyszerû – tulajdonosi szerkezetét”, de (…) a “Motim Zrt-nek egyáltalán nincs többségi tulajdonosa. Nincs egyetlen tulajdonos sem, aki abszolút többségben lenne – azaz birtokolná a társaság részvényeinek több, mint ötven százalékát -, mi több, nincs egyetlen relatív többségben lévõ tulajdonos sem, azaz olyan természetes vagy jogi személy, aki mindenki másnál nagyobb hányadban tulajdonolná a Motim Zrt részvényeit” – írja a szocialista politikus.

Gyurcsány Ferencnek éppen ezért fogalma sincs, kit is akarnak meghallgatni, hiszen a társaságnak több tulajdonosa van, de egyiknek sem õ a képviselõje.

A volt kormányfõ tudatta a bizottság tagjaival, hogyha esetleg mindentõl függetlenül személyesen vele szeretnének találkozni, akkor, mint választópolgárok jelentkezzenek be titkárságán egy kávéra, és alkalmas idõpontban örömmel beszélget velük bármilyen kérdésrõl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik