Belföld

Giró-Szász a megértők táborát szeretné növelni

A kormányzati döntések logikáját szeretné világossá tenni a nyilvánosság számára az új kormányszóvivő.

A kormányzati kommunikációról le kell választani mindent, ami erodálhatja a választópolgárok szemében a kormánydöntések mögött meghúzódó logikát – erről Giró-Szász András beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában, amelyben kifejtette azt is, hogy a kormány munkáját megértők táborát szeretné növelni.

A kormányszóvivő hozzátette: mind a pártpolitikai, mind az egyéb politikai, mind pedig a kormány elé nem kerülő, alacsonyabb szintű hírekre való reagálást a kormánynak nem szabad felhúznia magához, mert ezzel csak azt nehezíti, hogy a választópolgárok megértsék a gondolatmenetet. Szerinte a kormánykommunikáció, a kormányszóvivő logikája ezt azzal egészíti ki, hogy a kormányszóvivői feladat tágabb, mint az, hogy a kormány mögött álló politikai erő társadalmi bázisához eljuttasson üzeneteket.

Giró-Szász András beszélt arról is, hogy a kormányzati kommunikáció átszervezése nem jelentett létszámbővítést, a központi közigazgatás létszáma egyetlen fővel sem emelkedett.

Az Almássy Kornélhoz fűződő ismeretségét, az MDF-, illetve UD-ügyben való érintettségét firtató kérdésre azt mondta: nem érzi azt stigmának. Szerinte Almássy Kornél ennek az ügynek az áldozata volt, aki megkérte őt, segítse abban, hogy demokratikus körülmények közt elinduljon a pártelnöki tisztért. Ennek nem látta akadályát, és egyetértett azokban a céljaiban, hogy az MDF-et előzményei, illetve a nyilvánosság előtt deklarált szándékaival szemben a politikai baloldalhoz egyre inkább közelítő Dávid Ibolya ellenében Almássy Kornélnak fel kell lépnie.

A kormányszóvivő elmondta, hogy az ügy kapcsán megfigyelésekkel, lehallgatásokkal, koncepciókkal kellett szembesülnie, s a családját nagyon megviselték a történtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik