Belföld

Valami készül az MSZP-ben

Gyökeres változásokat akar végrehajtani a párt struktúrájában és az alapszabályzatban isMesterházy Attila pártelnök.

A politikus a Magyar Hírlapnak elmondta: a novemberi kongresszuson három fő napirendi pont lesz: az ideológiai program vitája és elfogadása, a szakpolitikai program vitára bocsátása, valamint a párt alapszabályának módosítása.

A Népszabadság ugyancsak hétfői számában arról írt, hogy elkészültek az MSZP megújításával és reformjavaslatok kidolgozásával megbízott munkacsoportok dolgozatai. A lap emlékeztetett: Tukacs István vezetésével a pártgazdálkodás reformját készítik elő, a volt házelnök Katona Béla teljesítményértékelési rendszert és etikai kódexet készít elő, Molnár Zsolt szervezési igazgató pedig a párt szervezeti átalakításával kapcsolatos javaslatok elkészítését koordinálja.

Utóbbi dokumentum ismertetése során a lap kitért rá, hogy kikötnék: a mindenkori országos elnökségben nem lehet egyharmadnál magasabb a kormánytagok aránya, és az elnök, illetve elnökhelyettes nem lehet egyidejűleg a kabinet tagja. Ezzel együtt egyfajta “mértéktartó összeférhetetlenség” bevezetését is szorgalmazzák, ami összesen két párttisztség betöltését engedélyezi a vezetők számára – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik