Belföld

Tízmilliós bevétele volt az uzsorásnõnek

A rendõrség büntetõeljárást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vagyonosodási vizsgálatot indított egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élõ asszony ellen, aki havonta több százezer forint uzsorakamatot hajtott be.

A nõ azt állította, hogy a pénzt a hozzátartozói utalták neki szívességbõl – tudatta a NAV megyei adóigazgatósága. Az asszonynál tartott házkutatásnál a rendõrség helyi lakosok nevére kiállított személyes iratokat, valamint a nevekhez tartozó pénzösszegek listáit foglalta le, az uzsoratevékenység miatt a rendõrség nemcsak büntetõeljárást indított, hanem megkereste az adóhatóságot is.

A revízió megállapította, hogy csaknem harmincan rendszeresen utaltak pénzt a nõ bankszámlájára, de érkezett arra más személyeket megilletõ szociális segély, támogatás is.
Az asszony tagadta az uzsoratevékenységet, állítása szerint az összegekkel a hozzátartozói támogatták, a havi több százezer forintot ingatlanokra, azok felújítására, berendezésére, biztosítási díjakra és értékpapírokra költötte.
Az uzsorás összesen több mint tízmillió forint jövedelmet nem vallott be, így a büntetõeljárás mellett jelentõs bírságra is számíthat az adóhatóságtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik