Belföld

Mesterházy Attila próbára tenné Lázár Jánost

Az MSZP elnöke Lázár Jánossal együtt nyújtana be módosító indítványt a devizahitelek végtörlesztéséről szóló törvényjavaslathoz.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője módosító indítványt készített a devizahitelek fix árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztését lehetővé tévő fideszes javaslathoz, hogy kizárja az országgyűlési képviselőket és az állami vezetőket azok köréből, akik élhetnek a lehetőséggel. Mesterházy Attila most azt várja, hogy Lázár János Fidesz-frakcióvezető is csatlakozzon hozzá.

Az MSZP elnöke hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy miután múlt szerdán azt javasolta, képviselők ne kérhessék a végtörlesztést, Lázár János támogathatónak nevezte az elképzelést. A miniszterelnök viszont egy interjúban elmondta: azt tartja helyesnek, ha a képviselőket semmiféle előjog nem illeti meg, de hátrányos megkülönböztetés sem éri őket.

Mesterházy Attila ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: ha a fideszes frakcióvezetővel közösen nyújtanák be a módosító javaslatot, az jó alkalom volna, hogy Lázár János “azt tegye, amiben hisz, és ne azt, amit a főnöke elvár tőle (…) bizonyíthatja, hogy nem fél ellentmondani Orbán Viktornak” és tudja, mi a helyes ebben a helyzetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik