Belföld

A viharos szél és a zivatar garantált

A vasárnapi derűs időt éjszaka már felváltja a szeles és esős ősz. A tiszántúliak környezetében azonban folytatódik a nyárias meleg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap az ország nagyobb részén túlnyomóan derült, száraz idő volt, de főként a Dunától keletre erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, elszórtan zápor, zivatar is valószínű, továbbá estefelé az északnyugati határvidékre is besodródhat egy-egy zivatar.

Éjszaka a Nyugat-Dunántúlon, hétfőn a délután második felétől nyugat felől egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és mind több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A Tiszántúlon ugyanakkor végig napos idő ígérkezik.

Az ország nagy részén délkeleti, déli szél várható, többfelé erős lökésekkel kísérve, a Nyugat-Dunántúlon viszont vasárnap éjszaka a szél északira fordul, és hétfőn napközben gyakran viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lesznek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10, 16 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 26, 32 fok között várható, de az Alpokalján csak 15, 20 fok valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik