Belföld

Meghibásodás miatt két hétig nincs vezetékes ivóvíz egy faluban

Nincs vezetékes ivóvíz a mintegy hétszáz lakosú Hunyán, mert meghibásodott a település egyetlen kitermelő kútja - közölte a Békés Megyei vízművek Zrt. szombaton.

Vélhetően a kút szűrőrendszerének meghibásodása miatt került szürkés színű víz a rendszerbe, ezért leállították a kutat, hogy ezzel megakadályozzák a hálózat elszennyeződését – tájékoztatott a cég.

A vízművek munkatársai tartályautóval visznek Hunyára vizet, úgy töltik fel a kisközség víztornyát. Ez a víz mosogatásra és fürdésre alkalmas, de főzésre és ivóvízként nem használható. Ivóvizet a település két pontján felállított lajtoskocsikból vételezhet a lakosság.

A kút hibájának elhárítása a jelenlegi ismeretek szerint legfeljebb két hetet vesz igénybe – a munkálatok elvégzését már megrendelték.

Tímár Tamás, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője szombat délelőtt arról tájékoztatott, hogy az igazgatóság egyeztető megbeszélésre hívta a szolgáltatót, a népegészségügyi szervek munkatársait és a polgármesteri hivatal képviselőjét. A tanácskozáson áttekintik az ideiglenes vízellátással kapcsolatos további teendőket, majd fórumon tájékoztatják a lakosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik