Belföld

Segélyezési bizottság támogatja a leépített közmédiásokat

A csoportos létszámcsökkentés hátrányainak enyhítése érdekében született megállapodás értelmében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alapnál (MTVA) szeptember 14-én megalakult a szociális segélyezéssel foglalkozó bizottság.

Az MTVA vezérigazgatója és az MTVA munkavállalóit képviselõ ideiglenes Üzemi Tanács június 29-én kötött megállapodást az MTVA munkavállalóit érintõ csoportos létszámcsökkentés tárgyában. A szociális segélyezéssel foglalkozó bizottság felállításáról ebben a megállapodásban egyeztek meg – mondta el az MTI-nek pénteken Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivõje.

A megállapodás szerint az MTVA 50 millió forintos segélyalapot hoz létre, amelynek elosztásába a munkavállalók képviselõit is bevonja. A segélyalap célja a munkaviszony-megszüntetéssel érintett munkavállalók szociális rászorultsági, illetve elhelyezkedést támogató segélyezése.

Az elbocsátandó munkavállalók közül azoknak, akiknek átlagkeresete a bruttó 200 ezer forintot nem haladja meg, a munkáltató plusz egyhavi átlagkeresetet fizet ki. A munkavállalók lakáskölcsönüket, munkáltatói kölcsönüket változatlan feltételekkel fizethetik vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik