Belföld

Eltűnhet a játékgépek fele

A bejelentett adóemelést várhatón nem fogja bírni a játékgépek üzemeltetőinek többsége.

A kormány nemrég jelentette be a játékadó megemelését, akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy ez mely szerencsejátékokra vonatkozna. Mostanra közzétették az erről szóló törvénytervezetet, így kiderült, hogy csak a pénznyerő automaták adója emelkedne, főleg a nagy forgalmú gépeket üzemeltetők járhatnak rosszul – írja elemzésében a Menedzsment Fórum.

A kormány javaslata értelmében a pénznyerő automaták adója az eddigi 100 ezerről 125 ezer forintra emelkedik havonta az I. és II. kategóriájú játéktermekben, míg az elektronikus kaszinókban üzemeltetett automaták után az eddigi 120 ezer forint helyett 150 ezret kell majd fizetni havonta.

Ezen felül még egy eddig nem létező százalékos adót is kivetettek az automaták üzemeltetőire. Ennek értelmében a negyedévente 900 ezer forintnál nagyobb forgalmat bonyolító gépek után a 900 ezer forint feletti összeg 20 százalékát kell majd befizetni.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség becslései szerint a kormány tervezett intézkedései miatt a játékautomaták fele eltűnhet a piacról, ezen belül a 20 százalékos pluszadóval sújtott gépeknek csak a negyede maradhat meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik