Belföld

Budapest “halálát” jövendöli Horváth Csaba

"A kerületi fideszes dögkeselyűk már köröznek Budapest csonkolásra váró teste fölött" - fogalmazott a szocialista politikus.

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján bírálta azokat a médiában megjelent elképzeléseket, melyek szerint – az új önkormányzati törvény (Ötv.) elfogadásával – Budapestet lényegében 23 részre darabolnák. Szerinte így Budapest az ország legnagyobb magyar falujává válna.

A törvénynek “kaotikus és megalapozatlan” az előkészítése, és sem társadalmi vita, sem pedig szakmai egyeztetés nem előzte meg – mondta az ellenzéki politikus, aki szerint az új törvénnyel a Fidesz nem csupán a demokratikus önkormányzatiságot akarja felszámolni, hanem a helyben élő polgárok beleszólási, döntési lehetőségeit is el akarja vonni.

A kerületi polgármestereket tömörítő Budapesti Önkormányzati Szövetség elképzeléseire utalva úgy fogalmazott: “a kerületi fideszes dögkeselyűk már köröznek Budapest csonkolásra váró teste fölött”.

Az intézmények tervezett államosítása mögött Orbán Viktor “eddigi legdurvább életszínvonal-csökkentő elképzelései” állnak a háttérben. Az új törvény lehetőséget teremt majd a kormánynak a források csökkentésére, és ez jelentős mértékben rontja majd a kórházak ellátási és az iskolák oktatási színvonalát – vélekedett Horváth Csaba..

Mint mondta, arra szólítják fel a fővárosi fideszes politikusokat, “ne váljanak esküszegőkké” és ne legyenek partnerek Budapest “végelszámolásában, felszámolásában”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik