Belföld

Több mint 6 milliárdnyi túlórapénzt kaptak már a tűzoltók

A Legfelsőbb Bíróság szerint a tűzoltók jogosan követelik a korábbi 54 óra és a későbbi 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó díjat.

Több mint hatmilliárd forint túlórapénzt már átutaltak a tűzoltóságoknak – közölte a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) kedden az MTI-vel.

Szeptember 12-ig valamennyi hivatásos önkormányzati tűzoltóság megküldte a BM OKF-nek a túlmunkadíjak kifizetéséről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit. Ezeket egy kivételével elfogadták és aláírták, és megkezdődtek az utalások is. Egy szerződésnél még javításra és kiegészítésre van szükség. Eddig 93 tűzoltóság pénzét utalták át, ennek összege meghaladja a hatmilliárd forintot – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a pénz kézhezvétele után a tűzoltóságok haladéktalanul megkezdik a kifizetéseket.

A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben hozott határozata szerint a tűzoltók jogosan követelik a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 óra és a későbbi 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat, amelyet a késlekedő jogharmonizáció miatt 2004 májusa és 2007. december vége között nem fizettek ki nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik