Belföld

Szijjártó a magas politikai lóról

A miniszterelnök szóvivõje szerint Gyurcsány Ferenc jól láthatóan nem tudja elfogadni, hogy - ellentétben az õ idõszakukkal - Magyarország már nem egy következmények nélküli ország.

Szijjártó Péter a volt miniszterelnök hétfõi parlamenti beszédét firtató újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: meg kell nézni, hogy hány, a szocialisták idõszaka alatti vezetõ politikust, kormánytisztviselõt vittek el azóta elõzetes letartóztatásba, lettek vádlottak, gyanúsítottak.

A volt miniszterelnöknek hozzá kell szoknia ahhoz, hogy “akármilyen magas politikai lovon is ül valaki”, a törvények rá ugyanúgy vonatkoznak, mint bármely más magyar emberre – fogalmazott Orbán Viktor kormányfõ szóvivõje.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogát az Országgyûlés hétfõ késõ este függesztette fel, amit az ügyészség azért kezdeményezett, hogy hivatali visszaélés gyanúsítottjaként hallgassa ki a szocialista politikust a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben.

A szavazás elõtt elmondott beszédében Gyurcsány Ferenc politikai leszámolásnak minõsítette az ellene indult eljárást. Azt mondta: az ügyészség valótlant állít, hazudik, gyanúsításának egyetlen szava sem helytálló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik