Belföld

Megadóztatják az online szerencsejátékot is

A kormány átvizsgálta az uniós gyakorlatot, és a tervek szerint 2012. január 1-jétől az online szerencsejátékokat is adózás alá veszik.

A pénznyerő automaták idei adóztatása mellett a kormány jövőre megadóztatná a online szerencsejátékot is, az előbbiről szóló törvénytervezet már a parlament előtt van, az utóbbinak pedig elkészült a koncepciója.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kedden a parlament sport- és turizmusbizottságában elmondta, hogy 2012-től megadóztatják az online szerencsejátékot. Ugyanakkor megjegyezte: ez nem lesz egyszerű, az olaszok például ebbe már egyszer belebuktak.

Mint mondta, már átvizsgálták az uniós gyakorlatot, a nemzetközi jogi környezetet, és 2012. január 1-jétől adózás alá veszik az online szerencsejátékot.

Hétfőn terjesztette a gazdasági miniszter a parlament elé az államháztartás stabilitását elősegítő egyes adótörvények módosításáról szóló törvénytervezetet, amelyben módosítják a szerencsejáték-törvényt is: a játéktermekben üzemeltetett pénznyerő automaták tételes adója havi 100 ezer forintról 125 ezerre, míg a játékkaszinókban üzemeltetett ilyen gépeké 120 ezerről 150 ezer forintra emelkedik 2011. november 1-jétől. Új, százalékos adót is kell fizetni majd, ezt negyedévente, a gépenkénti 900 ezer forint feletti negyedéves játékbevétel után. Ez az adó 20 százalék lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik