Belföld

Hiller: nincs pénz Hoffmann Rózsa terveire

A volt közoktatási miniszter szerint veszélyes stratégia egy működő oktatási rendszert anyagi források hiányában felborítani.

A szocialista Hiller István szerint nyilvánvalóan nincs pénz Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár terveinek megvalósítására. Az MSZP-s politikus keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: bár Hoffmann Rózsa havonta letesz a kormány asztalára egy-egy – vitatható színvonalú – koncepciót a köz- és a felsőoktatás átalakítására, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter oktatási bizottsági meghallgatása világossá tette, hogy nem áll rendelkezésre a megvalósításukhoz szükséges fedezet.

Hiller István kifejtette: a közoktatási rendszer Hoffmann Rózsa által tervezett átszervezése mintegy 300 milliárd forintot, azon belül a pedagógus-életpályamodell kialakítása több mint 160 milliárd forintot emésztene fel, ám Matolcsy György a bizottsági ülésen ezekre nem tudott pénzügyi garanciát vállalni, többletforrást nem ígért.

A korábbi oktatási miniszter szerint az Orbán-kormány veszélyes stratégiát választott: egy működő oktatási rendszert borít fel úgy, hogy a tervezett átalakításhoz szükséges pénz hiányzik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik