Belföld

A kormány megsegíti a devizahiteles képviselõket

A devizahitelesek megsegítését célzó intézkedések néhány parlamenti képviselõ anyagi helyzetén nagyot lendítenek. Jól jár az 59 milliós devizahitellel rendelkezõ Kósa Lajos, de a szocialisták angyalföldi polgármestere, Tóth József is megkönnyebbülhet a majd 67 milliós tartozása miatt.

Ma jelentette be Orbán Viktor a devizahitelesek megsegítésére szolgáló akciótervét az Országgyûlésben. Úgy néz ki, három pártban is örömet hoz a miniszterelnök hétfõi javaslata.

A fideszes Kósa Lajos, debreceni polgármester devizahitele ugyanis körülbelül 59 millió forintra tehetõ. Valószínûleg õ is üdvözli majd az új lehetõséget, hogy fix árfolyamon, esetleg egy összegben – pluszköltségek és büntetés nélkül – kifizetheti a tartozását. Kósa Lajos több ingatlan és egy budakeszi üdülõ tulajdonosa. A háromgyerekes apa ezenkívül egy motorcsónak, egy BMW Rt 1150 és egy Suzuki Burgman tulajdonosa a 2010-es vagyonnyilatkozata szerint. Így nem meglepõ, ha többen úgy gondolják, tényleg csak a gazdagoknak segít a mentõcsomag.

Mint azt korábban az fn.hu megírta, a Fidesz képviselõcsoportja összességében több mint 1,5 milliárd forintnyi banki tartozást halmozott fel.

Persze jelentõs a jobbikos Hegedûs Tamás negyvenmillió svájci frankos hitele, valamint a szocialisták közül Bárándy Gergely közel 35 millió forintos frankos hitele is.

Hiller István (15 millió) is rendelkezik valamilyen típusú devizaalapú hitellel. A rekorder az MSZP-seknél Tóth József angyalföldi polgármester, aki 66,8 millió forintos devizahitelt írt be a rovatba. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök 62 millió forintos jelzáloghitelt vallott be, amit feleségével közösen vett fel, de azt nem tudni, hogy forint- vagy devizaalapú hitelrõl van-e szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik