Belföld

Körbevették a szakszervezeti tüntetők az Országházat

A megmozdulással a munkavállalókat sújtó intézkedések és a munkatörvénykönyv tervezett változtatása ellen tiltakoztak.

Egyes becslések szerint több ezer tüntető vette körbe hétfőn délután a Parlamentet a szakszervezetek felhívására – tájékoztatott a Policity tudosítója. A négy konföderáció képviselője átadta a követeléseit a parlamenti frakcióknak,  és bejelentették a tömegnek, hogy minden képviselőnek átküldték a peticiót. A tüntetés negyed 12 körül kezdődött és negyed 2 körül ért véget.

„Ne tovább!” – ezt akarta üzenni mai akciójával a négy szakszervezeti konföderáció a kormánynak – írja a Népszabadság. A demonstráción az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, illetve a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma képviselteti magát.

Az érdekképviseletek a többi között az alacsony keresetűeket sújtó egykulcsos szja bevezetését és a szociális párbeszéd hiányát sérelmezik. Követelik, hogy a munkatörvénykönyv változtatásáról érdemi párbeszédet folytasson velük a kormány. Borsik János, az Autonómok vezetője (képünkön) elmondta: azért vonulnak a Kossuth térre, hogy a képviselőket arra késztessék, nézzenek szembe választóikkal.

A Policity élő tudósítását a parlamentből itt követheti…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik