Belföld

Az ÁSZ feljelentést tett BKV-ügyben

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) szerint a feltárt tények megalapozzák a hûtlen kezelés gyanúját a BKV-nál, mert a 2005-ben és 2006-ban lízingelt jármûvek kapcsán több mint félmilliárdos vagyoni hátrány keletkezett.

Az Állami Számvevõszék elvégezte a Budapesti Közlekedési Zrt. gazdálkodásának 2011. évi ellenõrzését, és a feltárt tények megalapozzák a hûtlen kezelés gyanúját.

A BKV 2005-2006-ban lízingszerzõdés keretében autóbuszokat, trolibuszokat és egyéb jármûveket szerzett be. A helyszíni ellenõrzés megállapította, hogy a lízingszerzõdés megkötésével a BKV nem a legelõnyösebb beszerzési formát alkalmazta, a jármûvek hitelkonstrukcióban történõ megvásárlása a lízingszerzõdés díjánál jelentõsen olcsóbban megvalósítható lett volna – tudatta az ÁSZ.

Bûncselekmény gyanújának megállapítása esetére az Állami Számvevõszékrõl szóló törvény az illetékes nyomozó hatóság haladéktalan értesítését írja elõ, így az ÁSZ – 500-700 millió forint összegûre becsülhetõ vagyoni hátrányt okozó – hûtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendõr-fõkapitányságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik