Belföld

LMP: a környezetvédelem és a vízügy szétesése folytatódik

Az ellenzéki párt szerint hibázik a kormány azzal, hogy a környezetvédelmi és vízügyi hatóságokat átteszik a Belügyminisztériumhoz.

A Lehet Más a Politika átgondolatlan, káros improvizációnak tartja a vízügy átszervezésének tervét, amely a párt véleménye szerint nélkülöz minden szakmai logikát és gátolja a vízügy működését.

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke., Jávor Benedek szerint “az egyeztetés nélkül bedobott ötlet arról tanúskodik, hogy a környezet- és vízügy kormányváltással kezdődött szétesése tovább folyik”. A párt arra kéri az illetékeseket, hogy ehelyett a javaslat helyett inkább az égető pénzügyi gondokat orvosolják.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy Illés Zoltán környezetügyi államtitkár csütörtöki nyilatkozata szerint a tizenkét környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkárságától a belügy szervezetébe kerülne át, miközben a többi vízügyi szerv és a szakmai irányítás maradna a vidékfejlesztési tárcánál. Jávor Benedek hozzátetette: az államtitkár indokként azt hozta fel, hogy a jövőben a jelenleginél sokkal több közmunkást kívánnak a szektorban alkalmazni, és ez magyarázza a belügyi irányítást.

Az LMP szerint viszont a terv csak az önálló környezetvédelmi minisztérium megszüntetésével “lejtőre került ágazat további szétbomlasztására” alkalmas – írta Jávor Benedek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik